MEDIYOGA

MediYoga on Ruotsissa kehitetty terapeuttinen ja lääkinnällinen joogamuoto joka sopii kaikille. Sen juuret ovat klassisessa kundalinijoogassa, mutta MediYogan perustaja Göran Boll on soveltanut ja rauhoittanut osia niin, että harjoitukset sopivat myös ihmisille joilla on erilaisia rajoitteita. MediYoga on vuodesta 1995 kehittänyt useita omia harjoituksia ottaen erityisesti huomioon nykyajan ihmisten tarpeet. MediYoga on rauhallinen ja rentouttava joogamuoto. Punainen lanka MediYogassa on pitkä, tietoinen syvähengitys. Hengitys yhdistetään hitaasti tehtyihin tietoisiin liikkeisiin. Joogan perus on juuri siinä, että liikkeet tehdään tietoisesti oman kehon viestejä kuunnellen sekä olemalla läsnä nykyhetkessä, tässä ja nyt. Yhteen tuntiin kuuluu syvähengitysharjoituksia, yksinkertaisia hitaasti tehtäviä liikkeitä oman toimintakyvyn mukaan sekä pitempi rentoutus joogamatolla maaten sekä lyhyt meditaatioharjoitus. Kaikki liikkeet tehdään lattialla maaten/istuen tai istuen tuolilla riippuen henkilön terveydentilasta. Yksi tunti kestää tunnista puoleentoista tuntiin.


MediYoga on Suomessa uusi ja sikäli ainutlaatuinen joogamuoto. MediYoga on lääkinnällinen ja täydentävä joogamuoto, jossa on yhdistetty länsimaalainen perinteinen lääketiede idän tuhatvuotisiin traditioihin. Kaikilla MediYogaa opettavilla henkilöillä on oltava vähintään peruslääketieteellinen osaaminen (lääkäri, sairaanhoitaja, lähihoitaja, fysioterapeutti). MediYogasta on tehty useita kliinisiä tutkimuksia eri sairaaloissa Ruotsissa ja Yhdysvalloissa joissa on pystytty todistamaan sen positiiviset vaikutukset terveyteen ja stressitason laskemiseen kehossa. Sen avulla hoidetaan m.m. sydänsairauksia ja verenpainetta,  selkävaivoja, työuupumusta, stressiä, masennusta, migreeniä ja jännityspäänsärkyä, unettomuutta, kroonista kipua sekä neurologisia sairauksia, kuten Parkinsonin ja Alzheimerin tautia. Juuri nämä tutkimukset tekevät MediYogasta ainutlaatuisen ja yhteistyö mm. Karolinska Institutetin, Danderydin Sairaalan ja Tukholman Yliopiston kanssa jatkuu koko ajan. Tällä hetkellä Suomessa on käynnissä ensimmäinen tutkimus jossa MediYogan vaikutuksia selvitetään diabetes I tyypin hoidossa. Tutkittavat ovat otettu FinnDiane tutkimusryhmästä ja sitä johtaa Per-Henrik Groop yhdessä Milla Rosengård-Bärlundin kanssa.


MediYoga on saavuttanut suuren suosion Ruotsissa ja on tällä hetkellä käytössä yli sadoissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa ympäri maata. Laajan tutkimuksen perusteella Danederydin sairaala tarjoaa kaikille sydänpotilaille kuntoutuksena MediYogaa infarktin jälkeen. MediYoga sopii hyvin myös aivohalvauksen saaneille. On tärkeää huomata, että MediYoga ei ole vaihtoehtoinen, vaan nimenomaan täydentävä lisä hoitotyössä.MediYoga är en modern, svenskutvecklad yogaform. Den kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan men det är inte exakt samma sak, det är två separata system. MediYoga representerar idag en egen självständig gren på yogaträdet. MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna ska kunna fungera för människor med olika begränsningar. MediYoga utgår från kundaliniyogans grundsyn på människan som energivarelse och har lånat in ett mindre antal pass och meditationer ur denna mäktiga tradition.  MediYoga har sedan 1995 utvecklat ett stort antal egna pass specifikt för den moderna människans behov och vi verkar för att våra träningsprogram ska utvärderas vetenskapligt. -Göran Boll, grundare av Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm-


MediYogan eller den medicinska yogan växer i snabb takt i Sverige och idag finns den på över 100 sjukhus och vårdcentraler runtom i landet. MediYogan är en mjuk och dynamisk form av yoga. Yogapassen är utformade så att alla, utgående från sina egna förutsättningar, kan utöva dem. MediYoga är en terapeutisk yoga som används vid rehabilitering för t.ex. migrän, stress och utbrändhet, högt blodtryck, sömnproblem, astma, hjärtsjukdomar, ryggproblem, parkinson och stroke. I ett pass ingår djupandningsövningar, fysiska övningar, avslappning och meditation. Övningarna sker mest liggande och sittande på golvet eller på en stol.


Forskning inom MediYoga pågår hela tiden i samarbete med Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, CPF i Malmö, Akademiska Sjukhuset i Uppsala m.fl. Vill du läsa mera om forskningen rekommenderar vi www.mediyoga.se

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now